Wereld AIDS Dag: Het onzichtbare gevaar van seksueel overdraagbare aandoeningen
Het is een stille epidemie - dat zijn de woorden die de Wereldgezondheidsorganisatie gebruikt om het huidige aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen en seksueel overdraagbare aandoeningen te beschrijven. Niet onterecht: Volgens het Robert Koch Institute worden jaarlijks meer dan een half miljoen mensen in Europa besmet met een seksueel overdraagbare aandoening, maar velen realiseren zich in eerste instantie niet dat ze besmet zijn.
Het onzichtbare gevaar
De reden hiervoor is het simpele feit dat sommige seksueel overdraagbare aandoeningen in eerste instantie asymptomatisch zijn en zich daarom ongemerkt kunnen verspreiden. Het Robert Koch Institute benadrukt dat ongeveer 10% van de nieuwe HIV-infecties lange tijd onopgemerkt blijft.
Afhankelijk van de seksueel overdraagbare aandoening kan besmetting leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals onvruchtbaarheid, levercirrose en kanker. Volgens het Federaal Centrum voor Gezondheidsvoorlichting is er meer voorlichting nodig om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegen te gaan.
Belangrijk en juist: Wereldaidsdag op 1 december
Wereldaidsdag op 1 december is een uitstekend voorbeeld van succesvolle voorlichting. Sinds de WHO deze dag in 1988 in het leven riep, hebben regeringen, gezondheidsorganisaties en ngo's over de hele wereld deze dag gebruikt om de aandacht te vestigen op de problemen van hiv/aids en om solidariteit te tonen. De dag bevordert het begrip en versterkt preventiemaatregelen. Naast regelmatig testen wordt vooral het belang van condooms benadrukt als effectief middel ter bescherming tegen de overdracht van hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen.
Condooms kunnen beschermen
Het beschermende mechanisme van condooms is even eenvoudig als ingenieus: condooms vormen een barrière tussen de lichaamsvloeistoffen die seksueel overdraagbare aandoeningen kunnen overbrengen. Of het nu gaat om syfilis, gonorroe of hiv - het gebruik van condooms vermindert het risico op infectie aanzienlijk. Ze beschermen niet alleen tegen ernstige gezondheidsproblemen, maar ook tegen de emotionele stress die gepaard kan gaan met de diagnose van een seksueel overdraagbare aandoening.
Condooms hebben niet alleen onmiskenbare gezondheidsvoordelen, ze zijn ook zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk, verkrijgbaar zonder doktersrecept en vereisen geen ingewikkelde toepassing. In de wereld van anticonceptie zijn condooms de ultieme tussenoplossing die zowel veiligheid als intimiteit biedt.
Hoewel condooms volgens de laatste gegevens het meest gebruikte voorbehoedsmiddel in Duitsland zijn, is het huidige gebruikspercentage slechts 53%, waardoor er ruimte is voor verdere toename.
Waarom veel mensen geen condooms gebruiken
Het probleem: Ondanks de voordelen worden condooms in de maatschappij nog steeds met terughoudendheid gebruikt, vooral vanwege hun lustdodende imago. Sommige mannen klagen zelfs over erectieproblemen. Dit is meestal geen excuus, want uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer 50% van de mannen vindt dat standaard condooms niet passen, d.w.z. dat ze te groot of te klein zijn.
Als ze te los zitten (treft ongeveer 10%), kunnen ze afglijden of lekken na een zaadlozing. Als ze te strak zitten (bij ongeveer 40%), zijn ze moeilijk af te rollen, veroorzaken ze gevoelloosheid en kunnen ze gemakkelijker scheuren. Dit betekent dat een slecht zittend condoom niet alleen het gevoel van genot belemmert, maar ook een veilige bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.
MISTER SIZE: 7 maten voor meer veiligheid en een echt gevoel
Om deze uitdaging aan te gaan, biedt MISTER SIZE een selectie condooms in zeven verschillende maten, vergezeld van verschillende meetmethoden om de juiste maat te bepalen. Onze app maakt het eenvoudig om de ideale maat in te schatten zonder te downloaden of te registreren, en helpt zo plezierige momenten te combineren met effectieve anticonceptie. MISTER SIZE werkt ook actief samen met maatschappelijke organisaties zoals ProFamilia en AIDS-Hilfe om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen verder terug te dringen door condooms aan te bevelen die goed passen en goed aanvoelen.
Hoe kun je jezelf beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen?
Nu lezen
Anticonceptiemethoden voor mannen: deze nieuwe & oude zijn beschikbaar
Nu lezen
Potentie verhogen als man, hoe verbeter je je potentie
Nu lezen